stilladser

Gode råd til at male dit hus 

Forår og sommer betyder ofte også lange, tørre perioder, og det udnytter mange til at få malet deres hus. Hvis din bolig trænger til en omgang, og den flotte farve udenpå er ved at falme, er det måske på tide at finde penslen frem igen. 

Herunder finder du tre gode råd til, hvordan du bedst bærer dig ad, når du skal male dit hus udvendigt. Kom godt igennem hele processen, også selvom den kan føles møjsommelig og langtrukken. 

Skal udstyret lejes eller købes? 

Udstyr som stilladser er ikke noget, du bør købe, hvis du kun maler en gang imellem, men det er værd at leje, især hvis du har et hus i mere end én etage. En stige er fin, men den skal du flytte rundt på hele tiden, og dit arbejde kommer til at tage lang tid. 

Lej derfor hellere stilladser. På den måde kan du også arbejde sikkert. Du kan finde stilladser pris på nettet, og du vil garanteret blive positivt overrasket over, hvad du kan få dem til. Det er bedre at leje et stillads og være sikker på, at du ikke skal bøvle med opbevaring eller sikkerhedsproblemer, frem for at rykke rundt på en stige hele dagen. 

Sikkerhed kommer først 

Stilladser er en stor del af sikkerheden, når det kommer til at male hus, men der er mere end det, der spiller ind. Sikkerhed drejer sig også om det udstyr, du har på. 

Uanset hvilken type maling, du køber, bør du være sikker på, du kan dække din næse og mund. Selvom det meste maling i dag er helt ufarligt, er det stadig ikke sundt at indånde dampene. Find en god maske, så du kan arbejde på dine stilladser, uden at blive svimmel. 

Hvis du vælger at arbejde med en stige, og ikke stilladser, så sørg for at lytte til din egen fornuft. Hvis der er en situation, hvis sikkerhed du er i tvivl om, så træd væk og find en bedre måde. Maling af hus virker ikke som en farlig ting, men du skal altid passe på dig selv før alt andet. 

Mængden af maling og hjælp 

Noget af det sværeste ved at male hus, er at finde ud af, hvor meget maling, der skal bruges. Du kan finde beregnere på nettet, som du bare taster nogle tal og mål ind i, og så får du et estimeret bud på, hvor meget maling, du skal have fat i. 

Det kan også være en god idé at kontakte et malerfirma. Du kan enten få en konsulent ud, eller du kan betale andre for at gøre arbejdet for dig. Det kan nogle gange være nemmere. Alternativt kan du bede venner og naboer om hjælp, så du ikke står med det hele selv. 

Malerarbejde kan nemt gribe om sig, og derfor er det en god idé at få hjælp. Du skal også huske dine egne pauser, og du skal sørge for at få noget at drikke – især på de varme dage!