TryMedics

Hvad skal du bruge dit sabbatår på?

Står du midt i et sabbatår og tænker over, hvad du skal bruge tiden på det? Et sabbatår kan gøre meget og være rigtig godt for ens personlige udvikling. Det er et år, hvor mulighederne er uendelige, så hvad skal du bruge tiden på? Her kan du læse om nogle gode ting, du kan bruge tiden på, når du har sabbatår. 

Erfaring indenfor det, du vil arbejde med 

Hvis du allerede ved, hvad du vil arbejde med, eller du måske er lidt i tvivl, men har en ide om det, så kan det være en rigtig god ide at prøve arbejdet af. Hvis du er lidt i tvivl, kan det gøre dig mere afklaret omkring, om det er noget du vil. Hvis du ved, at det er det, du vil, så kan det hjælpe dig med at komme ind på drømmestudiet og give dig brugbar erfaring til fremtiden. F.eks. kan du med TryMedics prøve livet af indenfor sundhedsvæsnet og gøre det imens du rejser.  

Rejser 

Det er en klassiker at tage ud at rejse, når man har sabbatår. Det er der gode grunde til. Ved at rejse oplever du forskellige kulturer, du lærer at håndtere forskellige situationer, der pludselig kan opstå, du lærer en masse om dig selv. Med TryMedics kommer du ud at rejse imens du får erfaring indenfor sundhedsvæsnet. Her vil du også møde store kontraster i verden, og du vil helt sikkert komme hjem med en masse nyt i bagagen.  

Frivilligt arbejde 

Frivilligt arbejde er også en fin måde at bruge sin tid på. Det kan foregå herhjemme i Danmark eller ude i verden et sted. I Danmark kan du arbejde med f.eks. genbrug eller natur eller hvis du vil noget mere med mennesker, kan du arbejde med unge eller med at lære andre dansk. I udlandet kan du også finde mange forskellige muligheder. Det kan være at passe dyr eller hjælpe med at rydde op på strande rundt om i verden. Frivilligt arbejde er rigtig fint at have stående på sit cv eller at bruge til kvote 2. Det vigtigste man kan få ud af frivilligt arbejde er dog, at man udvikler sig personligt og føler, at man samtidig gør noget godt for verden og noget man går op i. Hvis du vælger at tage til udlandet, kan frivilligt arbejde gøre rejsen lidt billigere.  

Udfordr dig selv 

Et sabbatår er et af de mest frie år man får. Derfor er det oplagt at bruge tiden på at udfordre dig selv. Det kan være at rykke grænser i forhold til adrenalin-kicks. Det kan være, du vil prøve at bungy jumpe eller hoppe med faldskærm. Du kan også udfordr dig selv ved at prøve noget, du altid har ville have lyst til. Det kan f.eks. være at skrive en bog eller træne op til et maraton. Mulighederne er uendelige, og det er nu, du virkelig har tiden til at få gjort alt det, du aldrig har fået gjort.