hvordan får man tyggegummi af tøj

Hvordan får man tyggegummi af tøj?

Ja, den evige gåde. Du fik tygget tyggegummi på tøjet og vil selvfølgelig gerne have det af nu. Det værste du kan gøre, er at smide tøjet med tyggegummi på i vaskemaskinen. Det vil gøre det hele værre. Det er det oplagte valg, men tyggegummiet vil simpelthen bare blive viklet endnu mere ind i selve stoffet end det allerede er. Dette skal selvfølgelig undgås. Men hvordan får man tyggegummi af tøj?

Der er mange andre måder at få tyggegummi af på, som rent faktisk virker. Det er en evig gåde om, hvordan man får det af. Det er en ting, hvis det er en ligegyldig trøje eller bukser, men er det favorittrøjen, så er det bare synd. Tro dog ikke at tøjet er gået i stykker på grund af lidt tyggegummi. Læs med her!

hvordan får man tyggegummi af tøj

Den klassiske metode

Du har sikkert hørt det før. Får du tyggegummi på tøjet, skal du bare smide tøjet i fryseren. Denne metode virker. Tyggegummiet vil fryse til det punkt, hvor det bliver helt hårdt. Når det er det, kan du blot fjerne tyggegummiet og der vil i de fleste tilfælde ikke engang være et spor af tyggegummiet når det er fjernet. Metoden virker til alle slags tøj. Bukser, bluser, sokker, t-shirts og hvad du ellers kan finde på.

Har du ikke en fryser til rådighed…

Er situationen sådan at du ikke lige har en fryser til rådighed, er der skam stadigvæk håb for dig og tøjet. Det kræver en enkelt ingrediens. Det er nemlig hårspray. Du læste rigtigt; hårspray. Du skal først være sikker på, at den hårspray du vil bruge, ikke skader tøjet med tyggegummi på. Når du har fundet ud af det, skal du blot sprøjte hårspray direkte på tyggegummiet. Efter det, burde du kunne skrabe tyggegummiet af. Igen, der er en lille risiko for pletter, men det er ikke sikkert, at der kommer en overhovedet. Hvis der gør, kan du blot sprøjte hårspray på igen og starte forfra.

Har du ikke hårspray til rådighed…

Hvis det er sådan at du hverken har en fryser eller hårspray du kan bruge til at fjerne tyggegummiet, kan du bruge et strygejern. Igen, du hørte skam rigtigt. Denne metode kræver lidt flere ”ingredienser”. Du skal bruge et strygejern, eventuelt et strygebræt, et viskestykke (eller et stykke pap) og selvfølgelig strøm.

Sæt strygejernet til noget strøm og indstil det herefter til medium varme. Læg tyggegummiet nedad mod strygebrættet. Mellem strygebrættet og tøjet med tyggegummi på, burde du lægge et viskestykke eller et stykke pap. I hvert fald noget der kan suge tyggegummiet til sig. Når du tilsætter varme til tyggegummiet, vil det smelte ned på for eksempel pappet.

Hvilken metode er bedst?

Metoden med tøjet i fryseren er nemmest fordi du skal gøre mindst. Metoden med hårspray er den hurtigste. Metoden med strygejernet er mest besværligt. Hvilken en der er bedst, må være den med fryseren, da den er yderst effektiv. Dog skal du have tid til rådighed. Har du derimod travlt, vil metoden med strygejernet være bedst til dig.