børnetøj

Køb gaverne i god tid

Det er altid smart at være forud med julegaverne, så du ikke pludselig står i sidste time og skal købe 20 forskellige gaver.

Er du typen der bestiller dine gaver online, så har du måske gennem de seneste år oplevet at det også her er vigtigere at være ude i god tid, da der kan være pres på leveringerne op til jul.


Men i år er der endnu mere grund til at købe julegaverne i god tid, da der rundt om i hele verden opleves store forsinkelser på leveringer.

Køb danske varer

Hvis du vil uden omkring at dine varer bliver forsinket pga. nogle af de internationale udfordringer der er omkring fragt og manglende materialer til at fremstille varerne, så kan du med stor fordel købe danske varer.

Der findes masser af lækre produkter i dansk design f.eks. legetøj, møbler, sko, børnetøj og meget mere.

Der er også noget bæredygtigt i at handle varer der produceres lokalt, frem for noget der skal fragtes fra den anden side af jordkloden, da børnetøj fra Danmark blandt andet ikke kræver samme transport.

børnetøj

Hvad nu hvis gaven ikke kommer frem?

Har du simpelthen ikke nået julegaveindkøbene, eller står du bare i en uheldig situation, hvor det bestilte børnetøj, uret, bøgerne eller noget andet, er blevet meget mere forsinket end du havde forventet, eller leverandøren havde informeret om, hvad gør man så?


Du har forskellige muligheder i sådan en situation som selvfølgelig afhænger lidt af modtageren:

  • Print et billede af gaven, og skriv en besked bagpå om at gaven er forsinket, men forventes at komme på x tidspunkt
  • Er gaven til et mindre barn, så vil en lille slikpose eller andet lækkert sammen med billedet være nemmere at forstå end at der bare er et billede.
  • Giv et gavekort i stedet, og få refunderet gaven når den kommer frem
  • Forklar at gaven kommer senere, og undlad at gøre andet.

Online gavekøb er blevet mere og mere populært over de sidste par år, og alle ved at en forsinkelse i leveringen er sandsynlig, og har været tiltagende over de sidste par år, så derfor vil de fleste kunne forstå det.


Det gælder ikke kun julegaver

De store leveringsforsinkelser på alt lige fra børnetøj til biler, ser desværre ikke kun ud til at ramme julegave sæsonen. Det kan også sagtens blive et længerevarende problem.

Så står du allerede nu og ved du skal til en barnedåb, en børnefødselsdag, et bryllup eller noget helt andet i løbet af det næste års tid, så kan det altså være en god ide, at købe gaven så snart du ved hvad modtageren ønsker sig.

Selvom du holder dig til varer som f.eks. børnetøj produceret i Danmark, så kan producenterne på et tidspunkt også blive ramt af manglende levering af materialer til fremstillingen, og et generelt pres i leverings branchen, hvilket kan skabe store pukler.

Hvorfor er der udfordringer med levering?

Corona-virussen har givet problemer med produktioner verden over, både fordi folk i lange perioder var syge, men også hjemsendt og under isolering.

Nogle steder betyder det at hele produktioner er skubbet langt over et år ud i fremtiden og ordre har hobet sig op, hvilket kan tage lang tid at indhente.