sauna

Oplev ægte luksus i privaten

Der er ikke meget, der slår en siddetur i egen sauna. Der er sikkert mange, der forbinder saunaen med ferie og sommerhus. Sådan behøver det ikke at være. Du kan nemt anskaffe dig din egen sauna og på den måde tage den terapeutiske oplevelse ind på egen matrikel. Det er en helt særlig oplevelse at sidde i en skøn opvarmet sauna. Der er falder en nærmest stoisk ro over én, og man kommer pludselig i kontakt med sin krop, hvilket for mange ellers er et problem i en presset hverdag.

Sundt for krop og sjæl

Det er sundt i mere end én forstand at sidde i en sauna. Først og fremmest er det simpelthen fysisk sundt for kroppen. Det giver ekstra fugt til din hud, og det øger blodcirkulationen. På denne måde hjælper saunaen dine muskler med at slappe af. Ægte afslapning er efterhånden en mangelvare i vores moderne arbejdsprægede hverdag. En halv time i en sauna kan her gøre en kæmpe forskel. Der er også forskning, der peger på, at man får bedre nattesøvn, hvis har været en tur i saunaen.

Det er dog også veldokumenteret, at en saunatur også er godt for sindet. Flere undersøgelser peger på, at en sauna kan være behjælpelig med at lindre symptomer på stress og depression. Her har vi igen med to folkesygdomme at gøre, som trives ganske godt i vores tidsalder. Der er altså mange rigtig gode grunde til at anskaffe sig en sauna. Det kan simpelthen være med til at ændre hele din livsførelse.

sauna

Få formuleret dine behov

Der findes mange forskellige sauna typer. Derfor er det vigtigt, at du kender til dine specifikke behov, før du gør dit indkøb. Hvilke træsorter foretrækker du i din sauna? Skal det være en traditionel sauna eller en infrarød sauna? Sådanne spørgsmål er afgørende for dig, der ønsker at købe en sauna til dit hjem. Du kan med fordel kontakte en forhandler og formulere dine behov for ham/hende. På denne måde får du god og kompetent rådgivning, og I kan i samarbejde finde frem til den helt rigtige løsning for dig.

Hvad med en udendørs sauna?

Du kan også få en sauna til din have eller din terrasse. En udendørs sauna er ultimativ afslapning. Her kan du både få en udendørs sauna tønde eller en udendørs saunahytte. Dette kan være et spørgsmål om smag inden for design, men uanset hvad du vælger, så kommer du til at elske den nye tilføjelse til matriklen.

Hvis du vælger en udendørs løsning, så er der endnu flere ting, du skal være opmærksom på. Der er selvfølgelig udseendet og størrelsen. Hvor høje krav har du til størrelsen på din nye udendørs sauna? Dette er en vigtig detalje at få på plads. Dernæst skal du tage stilling til, hvilken slags ovn du ønsker dig. Skal det være en brændeovn eller en elovn? Her får du til opgave at undersøge, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med de respektive løsninger. Kontakt forhandleren og bliv guidet gennem dit sauna-indkøb.