E cigaret

Rygestop eller vægtforøgelse?

Har du overvejet et rygestop? Har du prøvet flere gange, men er faldet i?

Når man smider en vane skal man indføre en ny. Man kan ikke bare tage en vane væk uden en erstatning. Nogle har spist sig tykke, fordi de har erstattet cigaretterne med slik. Eller bare overforbrug af mad. Samtidigt nedsætter et rygestop din forbrænding, så det kan hurtigt gå galt. Alene en vægtforøgelse kan få nogle til at droppe rygestoppet.

Men du er stadig nødt til at indføre en ny vane. Ellers fungerer det simpelthen ikke.

Din nye vane

En e-cigaret kan være din nye vane. Den minder rigtigt meget om rygning, men er uden de farlige stoffer, der er i cigaretter.

For ikke at gøre damp til en ny afhængighed, er det dog vigtigt kun at bruge damp, som du brugte rygning. Det vil sige, at du kun skal tage nogle sug på e-cigaretten på de tidspunkter eller i de situationer, hvor du før brugte rygning.

Smag på dampen

Damp fås med utroligt mange smage. Besøg en butik der forhandler e-cigaretter og e væske og du vil se et kæmpe udvalg af e væske med forskellige smage. Gosmoke.dk har både smage og e-cigaretter til ethvert temperament og formål. Der findes nemlig også rigtigt mange forskellige e-cigaretter. Vidt forskellige.

Sådan virker e væske i brug

E væsken består af tre forskellige komponenter. Disse er helt giftfri og sikre. PG og VG og selve smagen.

PG står for Propylen Glycol. Det er denne der forstærker smagen og kan også kradse lidt i halsen, hvis man vælger at bruge en e væske med højere koncentration af PG. Halskrads kan være godt i forbindelse med rygestop.

VG står for Vegetabilsk Glycerin og er typisk fremstillet af kokosolie. Den tykkere konsistens giver store dampskyer.

Begge producerer selvsagt damp under opvarmning.

Smagen er bygget på PG og består af smagsstoffer fra fødevareindustrien.

Man bestemmer selv blandingsforholdet efter hvad man ønsker.

F.eks. hvis man blander 70 PG med 30 VG får man en tyndere væske og halskrads. Denne blanding giver mere rengøring af e-cigaretten, men er som før nævnt bedst til rygestop.

Blander du 30 PG og 70 VG får du en tyndere væske, mindre eller ingen kradsen i halsen og større dampproduktion. Denne blanding trænger bedre ind i vattet i e-cigaretten og giver derfor mindre rengøring.

Mange bruger dog blandingen 50/50.

Begge væsker findes i forskellige fødevarer, for lige at slå fast at der intet farligt er i e væske.

Det nye forbud mod smage i e-cigaretterne

I 2020 blev der vedtaget et forbud mod de mange dampsmage. Den største grund til dette var at flere og flere unge begyndte at dampe. Det smagte jo godt. Derefter var der ikke langt til de rigtige cigaretter.

Forbuddet trådte i kraft i april 2022, hvilket betød at butikker med de mange forskellige smage måtte sælge deres nuværende beholdning, men ikke bestille flere hjem.

Derefter er der kun en smag tilbage, tobak.