Vælg en kontorstol til hjemmekontoret, der passer til dig


Såfremt du skal til at indrette dit eget hjemmekontor, er det vigtigt, at du også har en kontorstol, som du sidder godt i.

Det kan være, du har brug for en kontorstol med vippefunktion i ryggen. Det giver dig mulighed for at sidde lidt tilbagelænet, så du ikke spænder så meget i skuldrene.

At skrivebordsstolen også kan justeres i højden, er næsten et must. Det er nemlig vigtigt, at du får den rigtige siddeposition og vinkel på dine arme, når du arbejder ved skrivebordet.

Om du godt kan lide armlæn på kontorstolen eller ej, er et spørgsmål om smag og behag. Nogle mennesker synes, de er behagelige, så armene kan have en hvileposition. Andre mennesker synes, de er generende, og at de støder imod bordkanten, og at det kan være svært at få plads til armene, når de skal skrive på tastaturet.

Et lille fif til din kontorstol er at have en fodstøtte under skrivebordet.

 Hvis du skal have dine skærmbriller til at fungere i forhold til computerskærmen på skrivebordet, kan det være, at stolen skal køres lidt op i højden.

Det bevirker måske, at dine ben kommer til at svæve over gulvet, og det giver en meget dårlig siddekomfort. Så er det perfekt med en fodstøtte, så du kan sidde behagelig og afslappende.

Hvordan skal designet på din kontorstol være?

Du kan vælge at bruge en kontorstol, der er udstyret med hjul. Det gør det nemmere for dig, når du skal sætte dig og rejse dig fra stolen ved skrivebordet.

Du kan måske synes, at stolen er lidt urolig at sidde på, hvis den har hjul, der kan køre lidt frem og tilbage. Dertil kan det anbefales, at du har en stol uden hjul.

Hvis vi kigger på stof til kontorstolen, findes der forskellige typer af dette. Der er nogen, der foretrækker læder eller kunstlæder.

Hvis du sidder i mange timer i stolen på hjemmekontoret, kan det måske være en fordel for dig, at have en stol med mesh stof.

Dette stof er nemlig ikke helt tæt, så det bliver ikke så varmt at sidde på i længden. Hvis vi skal tale om stolesædet, er der nogen, der foretrækker, at stolen ikke er polstret.

Det kan være, det er en skrivebordsstol i plastik, som du synes er smart, og som du sidder godt i. Så er der nogen, der foretrækker et polstret sæde. Det giver en god blød siddekomfort, især hvis du har lange arbejdsdage på kontoret.

Hvilket skrivebord passer til kontorstolen

De fleste skriveborde har en standardhøjde, som passer til de fleste kontorstole. Hvis din stol kan indstilles i højden, er det som regel ikke et problem at få den til at passe til dit yndlings skrivebord.

Et hint kan være, at du vælger et hæve sænke skrivebord. På den måde får du mulighed for at stå op og arbejde indimellem. Det giver en anden bevægelsesfrihed, og det er sundt at strække benene lidt i løbet af dagen.

Derudover giver størrelsen på hjemmekontoret måske også en begrænsning i forhold til størrelsen på skrivebordet.

Er rummet ikke så stort, og skrivebordet dermed heller ikke, kan det være, du mangler fralægningsplads til dine kontorartikler.

Dette kan afhjælpes med en vægreol og væghylder. Disse ting optager ikke gulvplads, og så er de med til at skabe lidt hyggelig atmosfære i hjemmekontoret samtidig med, de er praktiske til dine papirer.

Fremgangsmåden til indretning af dit hjemmekontor kan være, at du vælger den kontorstol, som du gerne vil have.

Derefter vælger du skrivebordet og til sidst opbevaringsmøblerne. På den måde får du plads til alle kontormøblerne.