marmorfliser

Alt du skal vide om marmorfliser 

De fleste hjem bruger fliser i ét eller andet rum, og marmor er ét af de mest luksuriøse materialer, du kan bruge. Hvis du skal til at renovere, hvis du skal have lagt nye fliser, eller hvis du bare er i tvivl om, hvordan du vedligeholder dine nuværende marmorfliser, så læs med her. 

I den her korte artikel kan du læse om tre ting, du skal vide, når du har eller vil have fliser af marmor. 

Hvor kan marmorfliser bruges henne? 

Marmorfliser bruges oftest på badeværelset, da de er gode til at afvise vand og pæne at se på. Det anbefales, at de bruges i køkkenet med en vis varsomhed, og at du får de rette fliser anbefalet af en specialist, inden de sættes på. 

Marmor er et godt og flot materiale, som kan holde til meget. Du kan bruge marmorfliser lige det sted, du ønsker det, og behøver ikke tænke for meget over, hvad de bliver udsat for. 

Marmor er trods alt en stenart, hvilket betyder at den er hård og stærk. Derfor er ægte marmorfliser indimellem også dyre. Af den grund bør du overveje, hvor stort et område, du vil dække med dem, inden du køber. Hvis du er på budget, kan det være en god idét at begrænse sig. 

Sådan får du fat i marmorfliser 

Du kan få fliser af marmor fra diverse fliseforretninger, gulvhandlere og specialbutikker. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du søge på nettet og se, hvilke muligheder du har i dit lokalområde. 

Det anbefales altid, at du får en professionel til at lægge fliser for dig. På den måde er du nemlig sikker på, de er lagt korrekt, og at de kan holde i lang tid. Du mindsker også risikoen for, at de sidder skævt, eller at der er kanter, der stikker op og kan skære i bare fødder. 

Når det kommer til ting, du ikke er ekspert i, og som vedrør din bolig i en større grad, bør du altid søge faglig hjælp, for at sikre et veludført stykke arbejde i højeste kvalitet. Du kan kontakte din lokale gulvlægger og høre, om de kan hjælpe dig med at finde fliserne. 

Rengøring og vedligeholdelse af marmorfliser 

Rengøring af marmorfliser er ikke spor svært. Hvis dine fliser er i nærheden af vand, skal du muligvis rense dem for alger og lignende med jævne mellemrum – for eksempel hvis de dækker din bruseniche. 

Du må ikke bruge kalkfjerner på marmor. Marmor er nemlig kalkbaseret, og du vil opløse fliserne med rengøringsmidlet. Når du leder efter rengøringsmidler til marmor, skal du lede efter noget, der er specifikt beregnet til den her stentype. 

Marmor er sten, men sten er ikke bare sten. I og med marmor er både dyrt og populært, kan du sagtens finde rense- og rengøringsmidler, der er beregnet til det, og som skånsomt vil tage sig af diverse problemer. Sørg altid for at læse instrukserne grundigt, så du ikke kommer til at ødelægge fliserne eller stenen.