marsvin

Dette skal du have styr på inden, at du køber et marsvin

Når man skal have et marsvin, så er der mange ting, som man skal have tjek på inden, at man køber det. Der er en masse ting, der skal købes, og så er der noget viden, som man skal have tjek på.

Køb et godt bur med god plads

Man kan enten vælge at købe alting til marsvinet i en fysisk butik eller i en online butik. Køb marsvin tilbehør her og få det hele overstået på få minutter. Man skal først og fremmest have et bur til marsvinet. Sørg for, at det er et stort bur, så der er rigeligt med plads til marsvinet. Det er vigtigt at have et godt bur. Hvis man har planer om at skulle have to marsvin eller, at ens marsvin skal have unger, så skal man købe et bur med ekstra god plads.

marsvin

Tilbehør til buret

Når buret er på plads, så skal man have tilbehør til buret. Det er sådan noget som drikkedunk, madskål og måske en beholder til hø, som kaldes en høhæk. Det er en holder til hø. Marsvin kan godt lide at spise hø. Hvis man vil give gulerødder til ens marsvin, så kan man også købe en gulerodsholder til buret. Der er mange smarte ting, som man kan købe til ens marsvin.

Dette skal man også købe

Man skal også huske at købe savsmuld til at lægge i bunden af buret. Man skal også have noget hø, som marsvinet kan spise og noget foder til marsvin. Derudover kan man vælge at købe godbidder til ens marsvin. Det kan være i form af tørret frugt eller tørrede grøntsager, men det kan også være gnaverstænger, som er flere slags korn sat sammen på en stang. Det elsker de fleste marsvin. Derudover kan man give ens marsvin frugt og grønt direkte fra køleskabet.

Dette kan dit marsvin ikke tåle

Når man vil give ens marsvin frugt og grønt direkte fra køleskabet, så skal man være opmærksom på, at der er noget frugt og grønt, som marsvinet ikke kan tåle. Fx anbefales det, at marsvin ikke får alt for meget frugt. Men fordi, at man giver det lidt frugt i ny og næ, det skader ikke. Marsvin kan ikke tåle blåsyre, og det er der i stenfrugter. Så frugter som fersken, blommer, kirsebær, nektarin, mango, abrikos og hyldebær må man ikke give ens marsvin. Marsvin kan heller ikke tåle for meget stivelse. Det er der i kartofler, så derfor skal man helst ikke give kartofler til ens marsvin. Derudover tåler marsvin ikke løg, så alt i familie med løg såsom purløg, porre, løg og hvidløg, kan de heller ikke tåle. Marsvin kan heller ikke tåle for meget oxalsyre. Det er der fx i lakridsrod, rabarber, spinat og nødder. Inden, at man giver ens marsvin noget frugt og grønt, så kan det anbefales, at man undersøger på nettet, om det er noget, som marsvin kan tåle. Der står flere lister rundt omkring på nettet, hvor man kan læse om, hvad de kan tåle og ikke kan tåle.