forårsrengøring

Foråret er kommet, og det betyder, at det er blevet tid til den store forårsrengøring

Det er ikke altid lige let at holde huset rent, og det især ikke i vintermånederne. Man kan ikke lufte ud, da det er alt for koldt på denne tid af året. Derudover kan det også være, at det sner så meget, at snefnuggene fyger ind ad vinduerne, hvilket gør altid vådt og beskidt. Man får også ofte slæbt mudder, sne og andet skidt med fra der, hvor man har gået, og alt i alt kan det bare være et stort arbejde at holde huset rent i det dårlige vejr. Dog er vintermånederne nu forbi, og foråret er kommet!

Kan du ikke finde ud af, hvor du skal starte? Her er et par forslag

Derfor er foråret også denne årstid, hvor der er rigtig mange, der beslutter sig for at gå i gang med en stor forårsrengøring! Hvis du også godt kunne tænke dig at gå i gang med den store rengøring, men du ikke helt ved, hvor du skal starte, så kan du læse et par tips herunder.

  • Du kan starte med at lave en liste over, hvad du skal gøre rent. Du kan eventuelt lave en liste til hvert rum i hjemmet, så du ikke misser noget. På den måde kan du være sikker på, at du ikke overser noget, som du så skal til at gøre rent, efter du har pakket alt rengøringsudstyret væk.
  • Det er altid så hyggeligt, når man kan se, at blomsterne og bladene på træerne begynder at springe ud. Dog kan det være svært at nyde synet af forårets kommen, hvis vinduerne er blevet helt nussede og fedtede. Hvis det er blevet tid til at pudse vinduerne, så sørg for at pudse hurtigt, og at du overlapper de baner, du lige har pudset. På den måde undgår du, at der opstår striber på glasset.
  • Som du sikkert også selv ved, så kan man især i vintermånederne slæbe en masse skidt og snavs ind. Derfor kan gulvene højst sandsynligt godt trænge til en grundig rengøring, men det er forskelligt, hvordan man skal vaske gulvene. Linoleumsgulve skal nemlig vaskes på en anden måde end trægulve. Hvis du synes, at dine gulve trænger til en ordentlig rengøring, men du ikke helt ved, hvordan de skal vaskes, så kan du finde masser af guides, der handler om gulvvask, på nettet!
forårsrengøring

Sådan kan du gøre radiatoren og persiennerne rene

Hele ideen med en forårsrengøring er, at man skal gøre de ting rene, som man måske normalt ikke lige tænker på. Dette kunne for eksempel være persiennerne, radiatoren eller noget andet. Hvis du vil gøre radiatoren helt ren, kan du eventuelt få støvet væk ved at bruge noget så simpelt som en hårtørrer for at blæse støvet væk! Hvis du har persienner, der skal vaskes, kan du gøre dette ved at skylle dem med en håndbruser, og vask dem derefter med en blød svamp og et universalmiddel, for til sidst at skylle det af igen.