Afkalkning

Sådan kan du afkalke dine køkkenredskaber på en billig, men effektiv måde

Har du før prøvet at tage en slurk af en kop kaffe eller te, og du så opdager, at der er rester af kalk i drikken? Hvis, så kan det være på tide at afkalke din elkedel eller kaffemaskine. Elkedler og kaffemaskiner bliver nemlig jævnligt stoppet til med kalk, og derfor er det vigtigt at afkalke disse diverse køkkenredskaber en gang imellem. Udover at en afkalkning kan gøre din te og kaffe meget lækrere, da der ikke længere vil være kalkrester i det, så kan det også gøre, at køkkenredskaberne arbejder hurtigere, og derudover kan det også give dem en længere levetid.

Det er slet ikke så svært, som du måske tror

Dog kan det virke lettere sagt end gjort at få lavet en afkalkning af køkkenredskaberne, hvis ikke man har prøvet det før. Heldigvis er det faktisk slet ikke så svært, som du måske frygter, så hvis det er på tide at få lavet en afkalkning, men du ikke har nogen idé om, hvordan man gør, så kan du læse brugsvejledningen, som har fulgt med maskinen. Der vil der altid stå, hvordan du skal gøre, og som du sikkert vil opdage, når du læser brugsanvisningen, så anbefaler producenten ofte, at du bruger deres afkalkningsmiddel.

Afkalkning

Et par billige, men effektive afkalkningsmidler

Nu tænker du måske, hvordan man kan bruge noget så almindeligt som eddike og citronsyre til at afkalke, men der er faktisk mange, der benytter sig af disse produkter for et billigere alternativ. Hvis du gerne vil prøve et af disse produkter, så kan du læse mere herunder for at finde ud af, hvordan du skal bære dig ad med det.

  • Hvis du vil prøve at bruge eddike som et afkalkningsmiddel, så skal du bare blande 1 del eddike og 1 del vand og hælde det i din elkedel. Derefter skal du starte maskinen og køre den igennem et par gange for til sidst at skylle den med vand. Selvom eddike indeholder sukker, udgør det ikke noget problem for maskinen. Det er bare vigtigt, at du husker at skylle maskinen igennem med rent og kogende vand, efter du har afkalket den, så der ikke sidder nogen spor af sukker tilbage.
  • Hvis du hellere vil prøve at bruge citronsyre, så skal du blande 1 spiseske citronsyre sammen med 1 liter vand og hælde det i maskinen. Lad det derefter stå natten over, så den kan blive afkalket ordentligt. Derefter skal du, ligesom du ville gøre, hvis du brugte eddike, starte maskinen og lade den køre igennem et par gange for til sidst at skylle den med rent vand.

Prøv dig af med en af de ovenstående metoder, så du slipper for rester af kalk i din te eller kaffe fremover

Som du kan læse, er det slet ikke så svært endda at afkalke, som du måske tror. Hvis du gerne vil undgå at finde rester af kalk i din te eller kaffe fremover og give dine køkkenredskaber en længere levetid, så bør du prøve en af de ovenstående metoder.